Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kırma

Kırma Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırma Börek



börek tarifi - kırma börek nasıl yapılır - yufka böreğiMalzemeler


5 yufka

250 gr peynir veya lor

Üzeri için:

2 bardak yoğurt

1 yumurta

1/2 bardak sıvı yağ


Hazırlanışı


Tepsimizi yağlayarak işe başlıyoruz Masaya serdiğimiz bir adet yufkanın yarısına peynirimizi serpiyoruz Yufkamızı ikiye katlıyoruz Yufkayı her iki taraftan da büzüştürüyoruz Bir bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesiyoruz Tepsimize diziyoruz Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz


Üzeri için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıyoruz(Lor kullanacaklar için; bazen lor tuzsuz oluyor bu aşamada üstüne dökeceğiniz karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz) Böreğin her tarafını kaplayacak şekilde sürüyoruz

175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.