ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kırma Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178122)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:51 AM

Kırma Börek
 
börek tarifi - kırma börek nasıl yapılır - yufka böreğiMalzemeler


5 yufka

250 gr peynir veya lor

Üzeri için:

2 bardak yoğurt

1 yumurta

1/2 bardak sıvı yağ


Hazırlanışı


Tepsimizi yağlayarak işe başlıyoruz. Masaya serdiğimiz bir adet yufkanın yarısına peynirimizi serpiyoruz. Yufkamızı ikiye katlıyoruz. Yufkayı her iki taraftan da büzüştürüyoruz. Bir bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesiyoruz. Tepsimize diziyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.


Üzeri için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıyoruz(Lor kullanacaklar için; bazen lor tuzsuz oluyor bu aşamada üstüne dökeceğiniz karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz). Böreğin her tarafını kaplayacak şekilde sürüyoruz.

175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.