![]() |
Kırma Börek
börek tarifi - kırma börek nasıl yapılır - yufka böreğiMalzemeler
5 yufka 250 gr peynir veya lor Üzeri için: 2 bardak yoğurt 1 yumurta 1/2 bardak sıvı yağ Hazırlanışı Tepsimizi yağlayarak işe başlıyoruz. Masaya serdiğimiz bir adet yufkanın yarısına peynirimizi serpiyoruz. Yufkamızı ikiye katlıyoruz. Yufkayı her iki taraftan da büzüştürüyoruz. Bir bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesiyoruz. Tepsimize diziyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz. Üzeri için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıyoruz(Lor kullanacaklar için; bazen lor tuzsuz oluyor bu aşamada üstüne dökeceğiniz karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz). Böreğin her tarafını kaplayacak şekilde sürüyoruz. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.