06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boşnak Mantısı
mantı nasıl yapılır - boşnak mantısının tarifi - boşnak mantısı içinin hazırlanmasıMalzemeler:
500 gram kıyma
2-3 adet soğan
Boşnak Mantısı, Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır Tarifi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kilogram un
1 tatlı kaşığı karabiber, Tuz
Tarifi:
1 Tuz ve ılık su ile yumuşak ekmek hamuru yoğrulur 15 dakika bekletilir Tekrar yoğrulur 5 dakika ara ile 2-3 kere yoğurma işlemi tekrarlanır Islak bir bez ile üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır
2 Dinlenen hamur 25-30 parçaya ayrılır Merdane ile az açılır (15 santim çapında) 1 paket margarin veya yarı tereyağ olmak üzere, eritilmiş ılık yağa birer birer batırıhp el ile kenarlarını sırayla çekiştirerek üst üste dizilir Sayı arttıkça, kenarları çekerek daire büyütülür
3 Hepsi tamamlanınca, 2-3 santim eninde şeritler ve sonra karecikler şeklinde kesilir Fındıktan büyükçe iç koyup, bohça gibi kapatıp yağlanmış tepsiye, birbirine yaslayarak sıkı sıkı dizilir Üzeri yağlanarak sıcak fırında pişirilir
4 İçin hazırlanması; Soğan ve kıyma karıştırılıp karabiber, tuz, kırmızıbiber ve sıvıyağ katılır
5 Pişen böreklerin üzerine önce gazete sonra tepsi ve sofra bezi, hava almayacak gibi örtülerek, buğulanıp yumuşaması sağlanır, sıcak yenir
İstenirse;
Pişen mantıların üzerine bir kase katı yoğurt ve birkaç diş dövülmüş sarmısak, karıştırılarak sürülür Fırında biraz bekletilir
alıntı
|
|
|