ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Boşnak Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178115)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:52 AM

Boşnak Mantısı
 
mantı nasıl yapılır - boşnak mantısının tarifi - boşnak mantısı içinin hazırlanmasıMalzemeler:


500 gram kıyma


2-3 adet soğan


Boşnak Mantısı, Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır Tarifi


2 yemek kaşığı sıvıyağ


1 kilogram un


1 tatlı kaşığı karabiber, Tuz


Tarifi:


1. Tuz ve ılık su ile yumuşak ekmek hamuru yoğrulur. 15 dakika bekletilir. Tekrar yoğrulur. 5 dakika ara ile 2-3 kere yoğurma işlemi tekrarlanır. Islak bir bez ile üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır.


2. Dinlenen hamur 25-30 parçaya ayrılır. Merdane ile az açılır. (15 santim çapında) 1 paket margarin veya yarı tereyağ olmak üzere, eritilmiş ılık yağa birer birer batırıhp el ile kenarlarını sırayla çekiştirerek üst üste dizilir. Sayı arttıkça, kenarları çekerek daire büyütülür.


3. Hepsi tamamlanınca, 2-3 santim eninde şeritler ve sonra karecikler şeklinde kesilir. Fındıktan büyükçe iç koyup, bohça gibi kapatıp yağlanmış tepsiye, birbirine yaslayarak sıkı sıkı dizilir. Üzeri yağlanarak sıcak fırında pişirilir.


4. İçin hazırlanması; Soğan ve kıyma karıştırılıp karabiber, tuz, kırmızıbiber ve sıvıyağ katılır.


5. Pişen böreklerin üzerine önce gazete sonra tepsi ve sofra bezi, hava almayacak gibi örtülerek, buğulanıp yumuşaması sağlanır, sıcak yenir.


İstenirse;


Pişen mantıların üzerine bir kase katı yoğurt ve birkaç diş dövülmüş sarmısak, karıştırılarak sürülür. Fırında biraz bekletilir.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.