Renkli Mantı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli MantıRenkli Mantı Tarifi - Renkli Mantı Nasıl Yapılır - Renkli Mantının Yapılışı Malzemeler 1 çorba kaşığı salça 4,5 su bardağı un 300 gram ıspanak 400 gram kıyma 1 soğan 4 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt Tuz, Su Yapılışı: İki renkli hamur yapmak için bir kabın içinde un, tuz ve az miktarda suyu yoğurmaya başlayın Bu hamuru ikiye bölüp bir yarısına salça, bir yarısına da az haşlanmış ıspanağın suyunu ekleyip yoğurun Mantı hamurunun oldukça sert olması gerektiği için un ilave ederek hamurları hazırlayın İçi için de rendelenmiş soğanla kıymayı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın Unlanmış tezgahta hamurları ince bir şekilde açın Kare şekilde kesip içlerine kıymalı iç malzemeden doldurun Kanarlarından birleştirip kapatın Bir tencerede su kaynatıp içine tuzu ekleyip hazırladığınız mantıları içine ilave edip 20 dakika kaynatın Süzüp servis tabağına alın ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin Sarımsaklı yoğurtla ikram edin |
|