ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Renkli Mantı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178078)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:58 AM

Renkli Mantı
 
Renkli Mantı Tarifi - Renkli Mantı Nasıl Yapılır - Renkli Mantının Yapılışı

Malzemeler

1 çorba kaşığı salça

4,5 su bardağı un

300 gram ıspanak

400 gram kıyma

1 soğan

4 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt

Tuz,

Su

Yapılışı: İki renkli hamur yapmak için bir kabın içinde un, tuz ve az miktarda suyu yoğurmaya başlayın. Bu hamuru ikiye bölüp bir yarısına salça, bir yarısına da az haşlanmış ıspanağın suyunu ekleyip yoğurun. Mantı hamurunun oldukça sert olması gerektiği için un ilave ederek hamurları hazırlayın. İçi için de rendelenmiş soğanla kıymayı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Unlanmış tezgahta hamurları ince bir şekilde açın. Kare şekilde kesip içlerine kıymalı iç malzemeden doldurun. Kanarlarından birleştirip kapatın. Bir tencerede su kaynatıp içine

tuzu ekleyip hazırladığınız mantıları içine ilave edip 20 dakika kaynatın. Süzüp servis tabağına alın ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Sarımsaklı yoğurtla ikram edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.