![]() |
Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreğihıdırellez çöreği nasıl yapılır - hıdırellez çöreği tarifi MALZEMELER 250 gr ![]() ![]() 1 ad ![]() 1/4 su bard ![]() 1 kahve fincanı sirke 2,5 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Süslemek için, Çörekotu,susam ve haşhaş tohumu HAZIRLANMASI: 1-Tüm malzemelerinizi bir mutfak kabına aktarıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() 2-Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartıp şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsinize dizin ![]() ![]() 3-180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Not:Hıdrellez çöreğinin yapım esnasında içine bir adet bozuk para konulur ve hıdrellez günü çörek ilk önce Allah için ,hane için ve hadeneki bireyler için sıra ile dilim dilim kesilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|