ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178012)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:09 AM

Tuzlu Çörek - Hıdırellez Çöreği
 

hıdırellez çöreği nasıl yapılır - hıdırellez çöreği tarifi



MALZEMELER


250 gr. margarin (oda sıc.)

1 ad. yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)

1/4 su bard. sıvıyağ

1 kahve fincanı sirke

2,5 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Süslemek için,

Çörekotu,susam ve haşhaş tohumu


HAZIRLANMASI:


1-Tüm malzemelerinizi bir mutfak kabına aktarıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

2-Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartıp şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsinize dizin.Üzerlerine yumurta akı sürüp çörekotu/susam/haşhaş tohumu serpiştirin.

3-180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.


Not:Hıdrellez çöreğinin yapım esnasında içine bir adet bozuk para konulur ve hıdrellez günü çörek ilk önce Allah için ,hane için ve hadeneki bireyler için sıra ile dilim dilim kesilir. para kime çıkarsa o yıl o kişinin dilekleri olur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.