Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, sac

Sac Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Böreği



börek tarifleri - sac böreği tarifi - sac böreği nasıl yapılır

sac böreği malzemeleri


1 çay bardağı ılık süt


1 su bardağı ılık su


1 paket instant maya


3~35 su bardağı un


Tuz


1 yemek kaşığı tereyağı


İç harcı için


1 su bardağı pirinç


5 yemek kaşığı zeytinyağı


150 gr kıyma


1 soğan


Tuz


Karabiber


15 bardak sıcak su


Sac böreği yapılışı


Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın

Su ile sütü ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurun

Gerekirse azar azar un ilavesi yapın üzerini örtüp 1 saat mayalandırın

Kıymayı zeytinyağı ile tavaya alıp, orta ateşte rengi değişinceye kadar kavurun

Soğanı küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin

Yıkanmış pirinci kıymaya ilave edin ve kenarları şeffaflaşıncaya kadar kavurun

Su, tuz, karabiber ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin Soğumaya bırakın

Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın

İçine pirinçli harçtan yerleştirip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına bastırın

Yapışmaz tavayı ısıtıp börekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin

Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.