![]() |
Sac Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sac Böreğibörek tarifleri - sac böreği tarifi - sac böreği nasıl yapılır ![]() sac böreği malzemeleri 1 çay bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 3~3 ![]() Tuz 1 yemek kaşığı tereyağı İç harcı için 1 su bardağı pirinç 5 yemek kaşığı zeytinyağı 150 gr kıyma 1 soğan Tuz Karabiber 1 ![]() Sac böreği yapılışı Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın ![]() Su ile sütü ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurun ![]() Gerekirse azar azar un ilavesi yapın ![]() ![]() Kıymayı zeytinyağı ile tavaya alıp, orta ateşte rengi değişinceye kadar kavurun ![]() Soğanı küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Yıkanmış pirinci kıymaya ilave edin ve kenarları şeffaflaşıncaya kadar kavurun ![]() Su, tuz, karabiber ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın ![]() İçine pirinçli harçtan yerleştirip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına bastırın ![]() Yapışmaz tavayı ısıtıp börekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ![]() Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|