ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sac Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177944)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:21 AM

Sac Böreği
 
börek tarifleri - sac böreği tarifi - sac böreği nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
sac böreği malzemeleri


1 çay bardağı ılık süt


1 su bardağı ılık su


1 paket instant maya


3~3.5 su bardağı un


Tuz


1 yemek kaşığı tereyağı


İç harcı için


1 su bardağı pirinç


5 yemek kaşığı zeytinyağı


150 gr kıyma


1 soğan


Tuz


Karabiber


1.5 bardak sıcak su


Sac böreği yapılışı


Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın.

Su ile sütü ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.

Gerekirse azar azar un ilavesi yapın. üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.

Kıymayı zeytinyağı ile tavaya alıp, orta ateşte rengi değişinceye kadar kavurun.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yıkanmış pirinci kıymaya ilave edin ve kenarları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

Su, tuz, karabiber ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın.

İçine pirinçli harçtan yerleştirip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına bastırın.

Yapışmaz tavayı ısıtıp börekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.

Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.