![]() |
Tavuklu Kapama Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kapama BörekTavuklu Kapama Börek Tarifi - Tavuklu Kapama Börek Yapılışı - Tavuklu Kapama Börek Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Kapama Börek Malzeme Listesi 4 Su B ![]() Yarım Pk ![]() 1 Su B ![]() Yarım Çay B ![]() 1 Tatlı K ![]() 1 Tatlı K ![]() Aldığı Kadar Su Sosu İçin: 4 Domates 1 Soğan 1 Çorba K ![]() 2 Diş Sarımsak 2 Çorba K ![]() 1 Çay K ![]() 1 Çay K ![]() 2 Çay K ![]() Tuz İç Harcı İçin: 1 Tavuk Göğsü Kaşar Peyniri Üzeri İçin: 1 Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu, tuzu ve şekeri koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz ![]() ![]() Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz ![]() ![]() ![]() Sosu İçin: Soğanı, salçayı, domatesi, sarımsağı, zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, kekiği ve tuzu parçalayıcının içerisine koyup parçalayıcıdan geçiriyoruz ![]() ![]() Bezeleri unlayarak merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz ![]() ![]() ![]() Hamurun uçlarını yarım ay olacak şekilde kapatıyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|