Açık Çin Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açık Çin BöreğiAçık Çin Böreği tarifi - Açık Çin Böreği yapilisi ![]() Malzemeler 1adet soğan 5/2 beyaz lahana 1adet havuç 1kase soya filizi 1adet taze soğan 2kaşık mısır özü yağı 1adet yufka soya sosu köri Hazırlanışı Soğanı piyazlık doğrayıp lahanayı ince ince kıyın Havucu da soyma bıçağıyla kıydırın Derin yayvan bir tavada yağı kızdırıp soğanları kavurun; soğanlar ölünce sırayla lahana, havuç ve soya filizlerini ekle İnce ince kıydığınız taze soğanı da karıştırın, fazla örselemeden soya sosu ve köri ile harmanlayıp ocaktan alın Yufkayı 4e katlayıp orta boy bir tabak kapatın ve daire şeklinde kesin; kesmiş olduğunuz yufkayı da 8 eşit parçaya bölün Kullanacağınız fırın tepsisine pişirme kağıdını yayın buraya yufkaları 2şer 2şer dizin 200derecede yufkalar pembeleşene kadar pişirin (kıtırlaşsınlar) kullanacağınız yuvarlak servis tabağının ortasına harcı aktarıp çevresini bu çıtır ekmeklerle süsleyin
|
|
|
|