ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Açık Çin Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177912)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:26 AM

Açık Çin Böreği
 
Açık Çin Böreği tarifi - Açık Çin Böreği yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

1adet soğan

5/2 beyaz lahana

1adet havuç

1kase soya filizi

1adet taze soğan

2kaşık mısır özü yağı

1adet yufka

soya sosu

köri

Hazırlanışı

Soğanı piyazlık doğrayıp lahanayı ince ince kıyın. Havucu da soyma bıçağıyla kıydırın. Derin yayvan bir tavada yağı kızdırıp soğanları kavurun; soğanlar ölünce sırayla lahana, havuç ve soya filizlerini ekle. İnce ince kıydığınız taze soğanı da karıştırın, fazla örselemeden soya sosu ve köri ile harmanlayıp ocaktan alın. Yufkayı 4e katlayıp orta boy bir tabak kapatın ve daire şeklinde kesin; kesmiş olduğunuz yufkayı da 8 eşit parçaya bölün. Kullanacağınız fırın tepsisine pişirme kağıdını yayın buraya yufkaları 2şer 2şer dizin 200derecede yufkalar pembeleşene kadar pişirin.(kıtırlaşsınlar) kullanacağınız yuvarlak servis tabağının ortasına harcı aktarıp çevresini bu çıtır ekmeklerle süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.