Et Kızartmanın İncelikleri |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Kızartmanın İncelikleriTavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma Yağda kızartma lezzetli olmakla beraber sindirilmeleri zordur Kızartma yapılacağı zaman derin birkap ve bol yağ kullanılmalıdır Aksi takdirde kızartma yapılacağı zaman yağ yanar Bu da hem fena koku çıkartması hem de dumanlarının sağlık için zararlı olması dolayısıyle yapılması gerekir Kızartma yapılan etler, un ve galeta tozu gibi maddelere bulanarak kızartmalıdır Yüzeyinin düzgün olması için Pirzola, biftek, bonfile, kontrifleler bu şekilde kızartılarak da kullanılırlar Et yağda kızartıldığı zaman sertleşir; bu bakımdan yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez alıntı |
|