![]() |
Et Kızartmanın İncelikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Kızartmanın İncelikleriTavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma Yağda kızartma lezzetli olmakla beraber sindirilmeleri zordur ![]() Kızartma yapılacağı zaman derin birkap ve bol yağ kullanılmalıdır ![]() Aksi takdirde kızartma yapılacağı zaman yağ yanar ![]() Bu da hem fena koku çıkartması hem de dumanlarının sağlık için zararlı olması dolayısıyle yapılması gerekir ![]() Kızartma yapılan etler, un ve galeta tozu gibi maddelere bulanarak kızartmalıdır ![]() ![]() Pirzola, biftek, bonfile, kontrifleler bu şekilde kızartılarak da kullanılırlar ![]() Et yağda kızartıldığı zaman sertleşir; bu bakımdan yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|