Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incelikleri, kızartmanın

Et Kızartmanın İncelikleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Kızartmanın İncelikleri



Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma
Yağda kızartma lezzetli olmakla beraber sindirilmeleri zordur


Kızartma yapılacağı zaman derin birkap ve bol yağ kullanılmalıdır


Aksi takdirde kızartma yapılacağı zaman yağ yanar


Bu da hem fena koku çıkartması hem de dumanlarının sağlık için zararlı olması dolayısıyle yapılması gerekir


Kızartma yapılan etler, un ve galeta tozu gibi maddelere bulanarak kızartmalıdır Yüzeyinin düzgün olması için


Pirzola, biftek, bonfile, kontrifleler bu şekilde kızartılarak da kullanılırlar


Et yağda kızartıldığı zaman sertleşir; bu bakımdan yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.