ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Kızartmanın İncelikleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177811)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:17 AM

Et Kızartmanın İncelikleri
 
Tavada Kızartma - Kızartma Yapmanın Püf Noktaları - Kızartma Nasıl Yapılır - Yağda Kızartma
Yağda kızartma lezzetli olmakla beraber sindirilmeleri zordur.


Kızartma yapılacağı zaman derin birkap ve bol yağ kullanılmalıdır.


Aksi takdirde kızartma yapılacağı zaman yağ yanar.


Bu da hem fena koku çıkartması hem de dumanlarının sağlık için zararlı olması dolayısıyle yapılması gerekir.


Kızartma yapılan etler, un ve galeta tozu gibi maddelere bulanarak kızartmalıdır. Yüzeyinin düzgün olması için.


Pirzola, biftek, bonfile, kontrifleler bu şekilde kızartılarak da kullanılırlar.


Et yağda kızartıldığı zaman sertleşir; bu bakımdan yağda kızartmalar pek tavsiye edilmez.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.