Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, mutfak, tavsiyeler

Mutfak İçin Tavsiyeler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak İçin Tavsiyeler



mutfak püf noktaları - mutfak önerileri - mutfakta yardımcı olacak tavsiyeler
Pastalarınıza katacağınız, fındık, ceviz vs malzemelerin pastanızın içinde eşit şekilde dağılması için una bulayarak, karışımın içine katın


Kurabiyelerinizin sertleşmemesi için teneke kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın Elma, gerekli olan nemi sağlayarak kurabiyelerinizin sertleşmeden uzun süre taze kalmasının sağlar


Keki fırına koymadan hamuru kalıba döküp 20 dakika dinlendirmek kekin çökmemesini sağlar


Kurabiye ve tart hamurunun daha lezzetli ve daha kolay yoğurulması için, hamurunu unla açmak yerine pudraşeker serperek açmayı deneye bilirsiniz


Yeşilliklerinizin daha temiz yıkanması için, en az 15-20 dakika sirkeli suda beklettikten sonra yıkamanızda fayda var


Pilavlarınızın tane tane olması için; pişirmeden en az 20 dk önce tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri yıkadıktan sonra yağda kavurun Kullandığınız pirinçle aynı ölçüde su kayarak pişiriniz


Türk kahvesinin daha uzun süre taze kalması için; kavanoza aldığınız kahvenin içine 2 adet küp şeker atın ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın Bu şekilde kahveniz daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır


Reçellerinizin şekerlenmesinin nedenlerinden biride ıslak kaşıkla kavanozdan reçeli almaktır Reçel alırken kullandığınız kaşığın kuru olmasın dikkat ediniz


Reçeliniz şekerlendiyse telaşlanmayın Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve kapağına gelmeyecek şekilde su doldurduğunuz bir tencereye alın Şekeri tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin


Poğaçalarınızın ve kurabiyelerinizin gevrek olmasını istiyorsanız içine az miktarda sirke eklemelisiniz Bu şekilde daha gevrek ve ağızda dağılan kurabiyeleriniz olacaktır


Alışverişinizi yaparken et ve et ürünlerini ve dondurulmuş gıdaları almayı en sona en sona bırakırsanız buzdolabına yerleştirenekadar zaman kazanmış olursunuz


Omlet yaparken çırpılmış yumurtaya biraz su katarsanız, omletiniz daha çok kabarır


Kek yaparken yumurtaları porselen kasede çırparsanız, yumurtalar kararmaz

Kek ve böreklerinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız, fırının içine bir kap içerisinde su koyun


Makarna suyunun çabuk kaynamasını istiyorsanız kaynatma suyuna tuz eklemeyin


Makarna haşlarken suyuna bir yemek kaşığı sıvıyağ koyarsanız, makarnalar birbirine yapışmayacaktır


Reçelinizin köpüklenmesini istemiyorsanız, pişirirken içine ceviz büyüklüğünde yağ atın


Unlu tezgahı kolayca temizleye bilmek için biraz tuz serptikten sonra nemli bir bezle silin


Ekmeğinizin küflenmemesini istiyorsanız ekmek kutusunun içine küçük bir kapta tuz da koyun


Limondan çıkardığınız suyu arttırmak için limonu yıkayıp kuruladıktan sonra üzerini çatalla bir yerinden deldikten sonra sıkmanız yeterli


Yaptığınız kekin kalıptan daha kolay çıkmasını istiyorsanız fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar ıslak bezin üzerinde bekletin


Balık yaparken mutfağınızın kokmasını istemiyorsanız, bir bardak suya iki kaşık sirke ilave ederek kaynatın


Omlet yaparken çırpılmış yumurtaya biraz su katarsanız, omletiniz daha çok kabarır


Pişirdiğiniz yemek fazla tuzlu olduysa içine çiğ patates atın


Kuru fasulyenin pişerken dağılamasını istemiyorsanız tuz, salça ve domatesi fasulye biraz piştikten sonra ekleyin


Balığınızın taze olup olmadığını anlamak için parmağınızla karnına bastırın


Çukurluk hemen düzeliyorsa balık taze demektir


Patates haşlarken suyuna bir yemek kaşığı sirke ya da bir limonun suyunu koyarsanız patatesleriniz daha sarı olacaktır


Domatesi kolayca soyabilmek için kaynar suda birkaç dakika bekletip çıkarın


Keklerinizin daha çok kabarmasını istiyorsanız, kek harcının içine bir yemek kaşığı kaynar su ilave edin


Pasta yaparken kullanacağınızuna kabartma tozu ekleyip bir kaç kez elerseniz sonucun daha başarılı olacağını göreceksiniz Aynı şey karbonat içinde geçerlidir


Fırında patates yapmadan önce patatesleri 10 dakika kadar haşlayıp çatalla delerseniz daha kolay pişer


Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa, içine ekmek kabukları atın Biraz bekledikten sonra ekmek kabuklarını çıkarabilirsiniz


Makarna haşlarken suyuna bir yemek kaşığı sıvıyağ koyarsanız, makarnalar birbirine yapışmayacaktır


Taze ekmeği kolay kesebilmek için ucunu ateşte ısıtın ekmeğin kolayca kesildiğini göreceksiniz


Soğanı doğramadan önce suyun altına tutar ya da sirkeli suda bekletirseniz suyu gözünüze kaçmaz yani sizi çok ağlatmaz


Kebaplık etlerinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız yetrince süt, zeytinyağı, soğan suyu karışımıyla ovup 10-12 saat buzdolabında bekletin


Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayabilirsiniz


Muz kabuğu ile eldeki mürekkep lekelerini kolayca çıkaralabilirsiniz

Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun Buzlar daha canlı kristal gibi görünür Kaynamış suda oksijen azalır Bu da buzun mat görünmemesini sağlar


Yeşil salataya zeytinyağı ve limon sosu dökerken sırasıyla önce zeytinyağı, sonra limon/sirke ve en son olarak da tuz eklenir İlk önce dökülen yağ, yaprakların üzerinde bir tabaka oluşturarak limon/sirke ve tuzun yaprakları pişirmesini önler


Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da birkaç damla limon suyu koyun


Çaydanlığınızın içine biriken kireç tortusunu engellemek istiyorsanız 15 dakika kadar içine sirke kaynatın veya kabın içinde yumurta kabuklarını bir süre bırakın Kirecin yok olduğunu göreceksiniz


Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın Taptaze olduğunu göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.