MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 21-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız Buzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır![]() ![]() 2-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer Kaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır![]() ![]() 3-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz ![]() ![]() 4-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın Eski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde 8yağı değerlendirmiş olursunuz![]() ![]() 5-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız Marul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız![]() ![]() 6-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz ![]() ![]() 7-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak ![]() ![]() 8-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz? 9-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır ![]() ![]() 10-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz Ayrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz![]() ![]() 11-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz ![]() ![]() 12-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır 13-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün 14-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin 15-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır 16-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın 17-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz? 18-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın 19-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun 20-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın
|
|
|
|