![]() |
MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 2
1-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız.Buzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır...
2-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer.Kaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır... 3-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz... 4-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın.Eski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde 8yağı değerlendirmiş olursunuz... 5-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız.Marul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız... 6-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz... 7-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak... 8-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz? 9-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır... 10-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz.Ayrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz... 11-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz... 12-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz. Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır. 13-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün. 14-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin. 15-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır. 16-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın. 17-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz? 18-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın. 19-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun. 20-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.