ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177767)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:25 AM

MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER 2
 
1-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız.Buzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır...

2-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer.Kaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır...

3-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz...

4-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın.Eski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde 8yağı değerlendirmiş olursunuz...

5-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız.Marul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız...

6-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz...

7-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak...

8-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz?

9-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır...

10-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz.Ayrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz...

11-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz...

12-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz. Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır.

13-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün.

14-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin.

15-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır.

16-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın.

17-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz?

18-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın.

19-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun.

20-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.