Hamur Çeşitleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur ÇeşitleriHamur Nasıl Hazırlanır - Hamur Hazırlama Yöntemleri Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır ![]() Yumuşak hamur hazırlama 1 Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru v s![]() 2 Yoğurt kıvamından biraz daha koyu hamurlarBu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humu-ru v s gibi![]() Sert hamurlar Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar![]() Özleştirilerek yapılan hamurlar Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru v s gibi![]() Kıyılarak hazırlanan hamurlar Bunların sertliği kulak memesi kadardır Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru v s gibi![]() Mayalandırarak yapılan hamurlar Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru v s gibi![]() Pişirilerek hazırlanan hamurlar Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru v s gibi![]() Katmerli hamurlar Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği![]() alıntı |
|
|
|