![]() |
Hamur Çeşitleri
Hamur Nasıl Hazırlanır - Hamur Hazırlama Yöntemleri
Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır. Yumuşak hamur hazırlama 1. Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer. Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru v.s. 2. Yoğurt kıvamından biraz daha koyu hamurlar Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar. Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humu-ru v.s. gibi. Sert hamurlar Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir. Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar. Özleştirilerek yapılan hamurlar Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir. Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru v.s. gibi. Kıyılarak hazırlanan hamurlar Bunların sertliği kulak memesi kadardır. Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru v.s. gibi. Mayalandırarak yapılan hamurlar Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır. Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru v.s. gibi. Pişirilerek hazırlanan hamurlar Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar. Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır. Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru v.s. gibi. Katmerli hamurlar Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır. Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir. Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır. Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.