ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamur Çeşitleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177672)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:40 AM

Hamur Çeşitleri
 
Hamur Nasıl Hazırlanır - Hamur Hazırlama Yöntemleri
Hamur işleri genel olarak iki metodla hazırlanır.

Yumuşak hamur hazırlama

1. Yoğurt kıvamında olanlar: Bu gruba çarpılarak yapılan hamur çeşitleri girer. Örneğin: Kek hamuru, revani hamuru v.s.

2. Yoğurt kıvamından biraz daha koyu hamurlar

Bu grup hamurlar mayalandırılarak hazırlanırlar. Örneğin: Lokma hamuru , baba tatlısı humu-ru v.s. gibi.

Sert hamurlar

Bu hamurlarda sertlik derecesi hamurun kullanıldığı yere göre değişir. Sertlik derecesine göre bu gruptaki hamurlar 5 grupta toplanırlar.

Özleştirilerek yapılan hamurlar

Bunların sertliği kulak memesinden oldukça serttir. Örneğin : Erişte hamuru, su böreği hamuru v.s. gibi.

Kıyılarak hazırlanan hamurlar

Bunların sertliği kulak memesi kadardır. Örneğin: Sable hamuru, peynirli bisküvi hamuru v.s. gibi.

Mayalandırarak yapılan hamurlar

Bunların sertliği kulak memesinden biraz yumuşaktır. Örneğin: pastalya böreği hamuru, cevizli ay hamuru v.s. gibi.

Pişirilerek hazırlanan hamurlar

Bunlar ateş üzerinde yağla su kaynatılıp unu içine katılarak yapılırlar. Sertlikleri kulak memesinden yumuşaktır. Örneğin: Suale krem hamuru, hanım göbeği tatlısı hamuru v.s. gibi.

Katmerli hamurlar

Bunlarda iyice ozleştirilerek hazırlanan hamurlardır. Sertlikleri kulianıcağı yere göre değişir. Örneğin: Yaprak hamuru, olarak hazırlanan da kulak memesi sertliği kullanılır. Örneğin: Volovon, milföy, sariyer böreği.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.