Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
noktaları, püf, reçel, yapımında

Reçel Yapımında Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Yapımında Püf Noktaları



reçel - reçel yaparken nelere dikkat edilmelidir - reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenlerMalzemeler
500 gr Toz şeker
Su
1 Limonun suyu
Reçel yaparken, reçelin şekerlenmesi en büyük sorunlardan biridir Şekerlenmeyi önlemek için kestirilme sırasında fazla su kullanılmamalıdır Reçelin uzun süre dayanması için reçel ve su miktarını dengede tutun Reçel kaynatırken kıvama geldiğini anlamak için, reçel şurubundan bir kaşığın ucu ile alın ve bir tabağa birkaç damla damlatın En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa, reçel kıvama gelmiş demektir
Reçel yaparken dikkat edeceğiniz bu püf noktalar sayesinde daha lezzetli ve sağlıklı reçeller elde edin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.