![]() |
Reçel Yapımında Püf Noktaları
reçel - reçel yaparken nelere dikkat edilmelidir - reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenlerMalzemeler
500 gr Toz şeker Su 1 Limonun suyu Reçel yaparken, reçelin şekerlenmesi en büyük sorunlardan biridir. Şekerlenmeyi önlemek için kestirilme sırasında fazla su kullanılmamalıdır. Reçelin uzun süre dayanması için reçel ve su miktarını dengede tutun. Reçel kaynatırken kıvama geldiğini anlamak için, reçel şurubundan bir kaşığın ucu ile alın ve bir tabağa birkaç damla damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa, reçel kıvama gelmiş demektir. Reçel yaparken dikkat edeceğiniz bu püf noktalar sayesinde daha lezzetli ve sağlıklı reçeller elde edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.