![]() |
Şekerlemeler Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şekerlemeler Hakkındaşekerlemelerin hazırlanması - şekerleme hazırlamak - şekerlemelerin püf noktaları - evde şekerleme hazırlamak - evde şekerleme nasıl yapılır - şerbetli şekerleme yapmak Misafirler için en yaygın ikram şeker ve şekerlemelerdir ![]() ![]() ![]() Bu gün piyasalarda bulunan, lezzetle tüketilen şekerlemeleri, hazırlamak pek çok kişiye zor görünse de bazı noktalarına dikkat edildiğine oldukça kolay olduğu fark edilir ![]() Şekerlemeler genelde katı şerbeteten hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Evde hazırlanan şekerlemeleri renklendirmek için gıda boyası kullanmak gerekebilir ![]() ![]() Yüzeye dökülerek hazırlanan şekerlerde, yüzeyin kokusuz badem yağı ile yağlanması şekerin kolaylıkla, şeklinin bozulmadan kalkmasını sağlar ![]() Şekerlemenin hazırlandığı katı şerbetin suyunun kaliteli, memba suyu olması daha iyi sonuç verir ![]() Badem ezmesi gibi şekerlemeler hazırlanırken, yemişlerin kavrulmamış olması, iç kabuklarının çıkarılması ve çok ince dövülmesi gerekir ![]() Şekerlemelerin muhafazası, fazla sıcak olmayan oda ısısında, üzeri kapalı olarak yapılmalıdır ![]() Buzdolabına konan şekerelme, soğuyarak kristali-ze olabilir, lezzeti bozulabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|