ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şekerlemeler Hakkında (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177611)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:50 AM

Şekerlemeler Hakkında
 
şekerlemelerin hazırlanması - şekerleme hazırlamak - şekerlemelerin püf noktaları - evde şekerleme hazırlamak - evde şekerleme nasıl yapılır - şerbetli şekerleme yapmak
Misafirler için en yaygın ikram şeker ve şekerlemelerdir. Bu tür ikramların evde hazırlanmasına artık pek rastlanmamaktadır. Oysa evde hazırlanan şekerleme türleri tabi, lezzetli ve ekonomik olma özelliğine sahiptir.


Bu gün piyasalarda bulunan, lezzetle tüketilen şekerlemeleri, hazırlamak pek çok kişiye zor görünse de bazı noktalarına dikkat edildiğine oldukça kolay olduğu fark edilir.


Şekerlemeler genelde katı şerbeteten hazırlanır. Bu şerbetin hazırlanacağı tencere kesinlikle aliminyum olmamalıdır. Aliminyum kendi gri rengini verdiği için şekerin doğal rengini bozar. En ideal şeker hazırlama tenceresi özel kaplaması nedeniyle emayedir.


Evde hazırlanan şekerlemeleri renklendirmek için gıda boyası kullanmak gerekebilir. Bu tür malzemeleri kullanmak zor olabilir, bunun yerine çeşitli renklerde bulunan toz meyve içeceklerinden yararlanılabilir.


Yüzeye dökülerek hazırlanan şekerlerde, yüzeyin kokusuz badem yağı ile yağlanması şekerin kolaylıkla, şeklinin bozulmadan kalkmasını sağlar.


Şekerlemenin hazırlandığı katı şerbetin suyunun kaliteli, memba suyu olması daha iyi sonuç verir.


Badem ezmesi gibi şekerlemeler hazırlanırken, yemişlerin kavrulmamış olması, iç kabuklarının çıkarılması ve çok ince dövülmesi gerekir.


Şekerlemelerin muhafazası, fazla sıcak olmayan oda ısısında, üzeri kapalı olarak yapılmalıdır.


Buzdolabına konan şekerelme, soğuyarak kristali-ze olabilir, lezzeti bozulabilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.