![]() |
Mayonez Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonez Yapmanın Püf Noktalarımayonezi yaparken kesilmesini önlemek - mayonezi yaparken uzun süre kullanmak için - - mayonez yapmanın incelikleri Kullandığınız yağ ile yumurtanın sıcaklıklarının aynı derecede ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ![]() Yağı yumurtaya eklerken daima aynı yönde karıştırın ![]() Bu işlemlerden sonra da kesilirse,1 çorba kaşığı kaynar suyu azar azar ve yine aynı yönde karıştırarak ilave edin ![]() ![]() Çiğ yumurta sarısına biraz da pişmiş yumurta sarısı katarsanız kolay bozulmaz ![]() Zeytinyağı yerine susam yağı kullanın ![]() Bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın ![]() ![]() Yumurta sarılarını,tuz ve sirke ya da limon suyunun yarısıyla çırpmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|