Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mayonez, noktaları, püf, yapmanın

Mayonez Yapmanın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonez Yapmanın Püf Noktaları



mayonezi yaparken kesilmesini önlemek - mayonezi yaparken uzun süre kullanmak için - - mayonez yapmanın incelikleri
Kullandığınız yağ ile yumurtanın sıcaklıklarının aynı derecede ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin


Yağı yumurtaya eklerken daima aynı yönde karıştırın

Bu işlemlerden sonra da kesilirse,1 çorba kaşığı kaynar suyu azar azar ve yine aynı yönde karıştırarak ilave edinMayonez kıvama gelecektir

Çiğ yumurta sarısına biraz da pişmiş yumurta sarısı katarsanız kolay bozulmaz

Zeytinyağı yerine susam yağı kullanın

Bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırınBu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin

Yumurta sarılarını,tuz ve sirke ya da limon suyunun yarısıyla çırpmaya başlayınZeytinyağını damla damla ekleyerek çırpınToplam iki üç çorba kaşığı kadar zeytinyağı döktükten sonra,yağı ince bir ip gibi eklemeye başlayabilirisinizTüm yağı ekledikten sonra,sirkenin veya limonun suyunun diğer yarısını ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.