Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
leblebi, yapımı

Leblebi Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Leblebi Yapımı



leblebi nasıl yapılır - leblebinin yapılışı - şekerli leblebi - tuzlu leblebi - leblebinin faydalarıLeblebi yapımında kullanılan aletler:


Nohut çalkalama makinesi,elek


Islama teknesi veya makinesi


Kalorili meşe odunu


Varak(Tokmak veya mafrakda denir)


90-100 cm dişlenmiş bakır sac


Kalbur


Çuval


Yapılışı:


Üreticiden damla cinsi nohut alınırDaha sonra ıslama makinesinde nohutlar ıslatılırDaha sonra telis çuvallara doldurulur ve 12 saat dinlendirilirSonra elenir,büyük küçük ayrılır


Kakaç ağacından yapılan bir tokmakla sac üzerinde devamlı çevrilerek kabuklarından ayrılırSonra gene telis çuvallara doldurularak bir ay kadar dinlendirilir


Kavrulan leblebilerin dinlendirme işleminden sonra ocakta kızartılırArzuya göre leblebi sıcakken, tuz,biber,karanfil serpilir


Kavrulan leblebi kıl çuvallara doldurularak satışa sunulur



Nohutun işlenmesinden beyaz, sarı leblebi, şekerle kaplanmasından, şekerli leblebi elde edilir


Şişmanlatmaz, mide suyunu, asidini çekerek mide ekşimesini ve yanmasını önler



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.