ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Leblebi Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177444)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:18 AM

Leblebi Yapımı
 
leblebi nasıl yapılır - leblebinin yapılışı - şekerli leblebi - tuzlu leblebi - leblebinin faydalarıLeblebi yapımında kullanılan aletler:


Nohut çalkalama makinesi,elek


Islama teknesi veya makinesi


Kalorili meşe odunu


Varak(Tokmak veya mafrakda denir)


90-100 cm dişlenmiş bakır sac


Kalbur


Çuval


Yapılışı:


Üreticiden damla cinsi nohut alınır.Daha sonra ıslama makinesinde nohutlar ıslatılır.Daha sonra telis çuvallara doldurulur ve 12 saat dinlendirilir.Sonra elenir,büyük küçük ayrılır.


Kakaç ağacından yapılan bir tokmakla sac üzerinde devamlı çevrilerek kabuklarından ayrılır.Sonra gene telis çuvallara doldurularak bir ay kadar dinlendirilir.


Kavrulan leblebilerin dinlendirme işleminden sonra ocakta kızartılır.Arzuya göre leblebi sıcakken, tuz,biber,karanfil serpilir.


Kavrulan leblebi kıl çuvallara doldurularak satışa sunulur.



Nohutun işlenmesinden beyaz, sarı leblebi, şekerle kaplanmasından, şekerli leblebi elde edilir.


Şişmanlatmaz, mide suyunu, asidini çekerek mide ekşimesini ve yanmasını önler.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.