![]() |
Göce Tarhanası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Göce Tarhanası Nasıl YapılırGöceTarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı Göce Tarhanası Malzemeler 2 kg katı yoğurt 1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı) 1/2 kg un 1/2 kg süt 2 yumurta tuz hazırlanışı Göce, dış kabukları dibeklerde tahta tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması veya gendirme) demektir ![]() göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak kurutulur ![]() toz haline getirilip torbalara konularak kışa saklanır ![]() yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu çeşide yaş tarhana denir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|