ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Göce Tarhanası Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177434)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:20 AM

Göce Tarhanası Nasıl Yapılır
 
GöceTarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı


Göce Tarhanası

Malzemeler
2 kg katı yoğurt
1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
1/2 kg un
1/2 kg süt
2 yumurta
tuz

hazırlanışı

Göce, dış kabukları dibeklerde tahta
tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması
veya gendirme) demektir. Tarhana yapılacak
göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara
bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak
kurutulur. Hafif kuruyan parçalar ufalanarak
toz haline getirilip torbalara konularak kışa
saklanır. Birde bunun yanında kurutma
yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında
muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu
çeşide yaş tarhana denir.
alıntı




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.