![]() |
Göce Tarhanası Nasıl Yapılır
GöceTarhanası - Evde Göce Tarhanası Hazırlama - Ev Tarhanası Yapılışı - Göce Tarhanası Hazırlanışı
Göce Tarhanası Malzemeler 2 kg katı yoğurt 1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı) 1/2 kg un 1/2 kg süt 2 yumurta tuz hazırlanışı Göce, dış kabukları dibeklerde tahta tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması veya gendirme) demektir. Tarhana yapılacak göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak kurutulur. Hafif kuruyan parçalar ufalanarak toz haline getirilip torbalara konularak kışa saklanır. Birde bunun yanında kurutma yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu çeşide yaş tarhana denir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.