Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, bilgi, bonfile, genel, şiş

Bonfile - Biftek - Şiş ( Genel Bilgi)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile - Biftek - Şiş ( Genel Bilgi)



Bonfile, biftek, dana ve sığır etinin fileto, antrekot, veya sokum tarafından kemiksiz olarak hazırlanır


125-150 gr ağırlığında kesilen parçalar, 1-1,5 cm kalınlığında yassıltılır


Bonfile, biftekten daha yumuşak olduğu için kolayca pişirilir


Bifteklik et ise, daha ince dövülür


Pişmeden önce marinada yatırılıp bekletilir


Biftek ve bonfileyi pişirmeden önce tuzlamamalıdır


Tuz hem eti sıkar, pişmesi güçleşir, hem de suyunun akmasına neden olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.