![]() |
Bonfile - Biftek - Şiş ( Genel Bilgi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bonfile - Biftek - Şiş ( Genel Bilgi)Bonfile, biftek, dana ve sığır etinin fileto, antrekot, veya sokum tarafından kemiksiz olarak hazırlanır ![]() 125-150 gr ağırlığında kesilen parçalar, 1-1,5 cm kalınlığında yassıltılır ![]() Bonfile, biftekten daha yumuşak olduğu için kolayca pişirilir ![]() Bifteklik et ise, daha ince dövülür ![]() Pişmeden önce marinada yatırılıp bekletilir ![]() Biftek ve bonfileyi pişirmeden önce tuzlamamalıdır ![]() Tuz hem eti sıkar, pişmesi güçleşir, hem de suyunun akmasına neden olur ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|