ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bonfile - Biftek - Şiş ( Genel Bilgi) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177324)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:38 AM

Bonfile - Biftek - Şiş ( Genel Bilgi)
 
Bonfile, biftek, dana ve sığır etinin fileto, antrekot, veya sokum tarafından kemiksiz olarak hazırlanır.


125-150 gr ağırlığında kesilen parçalar, 1-1,5 cm kalınlığında yassıltılır.


Bonfile, biftekten daha yumuşak olduğu için kolayca pişirilir.


Bifteklik et ise, daha ince dövülür.


Pişmeden önce marinada yatırılıp bekletilir.


Biftek ve bonfileyi pişirmeden önce tuzlamamalıdır.


Tuz hem eti sıkar, pişmesi güçleşir, hem de suyunun akmasına neden olur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.