![]() |
Makarna Pişirme Usûlleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Pişirme Usûllerimakarna nasıl pişirilir - güzel bir makarna için - makarna yapımının püf noktaları -Makarnayı haşlarken, besin değerinin kaybolmaması için az suda haşlayıp suyunu tamamen çektirin ![]() ![]() ![]() -Tuz, makarnanın tadını ortaya çıkarır ![]() ![]() ![]() -Makarna taze ise, haşlanırken birbirine yapışır ![]() ![]() ![]() -Makarnayı haşlarken haşlama suyuna bir bardak et suyu ya da tablet atarsanız daha lezzetli olur ![]() -Makarnanızı soğuk suyun altından geçirmeniz gereken zaman, onu soğuk olarak servis yapacağınız zamandır ![]() ![]() ![]() -Paketin üzerindeki pişirme sürelerine dikkat edin ![]() ![]() ![]() -Pişirme sırasında makarnanın tencereye ve birbirine yapışmasını engellemek için ara sıra karıştırın ![]() -Makarnanızın tadı, haşlama suyuna geçeceğinden sos yaparken haşlama suyundan kullanırsanız sosun lezzeti artacaktır ![]() -Makarnayı pişirir pişirmez bekletmeden süzün ![]() ![]() -Sade makarnayı daha lezzetli hâle getirmek için servis yapmadan 5 dakika önce küp şeklinde kesilmiş eritme peynirini 4-5 kaşık beşamel sos ile karıştırın ![]() ![]() -Tencerede kalan soslu makarna ısıtıldığında tencereye yapışır ![]() ![]() -Makarnanın haşlama suyuna 1-2 baş soğan, havuç vb ![]() ![]() -Makarnaya katacağınız kabaklar makarnanın lezzetini arttıracaktır ![]() ![]() -Makarnayı hazırlamadan önce kısa bir süre için fırına verirseniz makarnanız dağılmaz ve tane tane olur ![]() -Makarnayı hazırlarken yüksek ateşte haşlayın ![]() -Tuzu, su kaynadıktan sonra ilâve edin ![]() ![]() -Eğer tuz diyetiniz varsa, yarım limon kullanabilirsiniz ![]() -Artan haşlanmış makarnalarınızı börek yapımında kullanıp değerlendirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|