Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
makarna, pişirme, usulleri

Makarna Pişirme Usûlleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Pişirme Usûlleri



makarna nasıl pişirilir - güzel bir makarna için - makarna yapımının püf noktaları


-Makarnayı haşlarken, besin değerinin kaybolmaması için az suda haşlayıp suyunu tamamen çektirin Eğer makarnayı bol miktarda su ile haşlıyorsanız, haşladığınız suyu çorbalarda değerlendirebilirsiniz veya plastik kaplar ve çelik tencereler için harika bir temizleyicidir Suyun içine biraz deterjan katarsanız, bulaşıklarınızı pırıl pırıl yapar

-Tuz, makarnanın tadını ortaya çıkarır Bu yüzden haşlama suyuna mutlaka tuz ekleyin ve kaynadıktan sonra makarnanın hepsini ilâve edin 8-12 dakikadan fazla pişirmeyin

-Makarna taze ise, haşlanırken birbirine yapışır Bunu engellemek için makarnaları suya atmadan önce kaynatma suyuna biraz tereyağı veya zeytinyağı ekleyin Bu, makarnanın taşmasını da engelleyecektir

-Makarnayı haşlarken haşlama suyuna bir bardak et suyu ya da tablet atarsanız daha lezzetli olur

-Makarnanızı soğuk suyun altından geçirmeniz gereken zaman, onu soğuk olarak servis yapacağınız zamandır Ya da üzerine kaynar sos döküp hemen sunacağınız zamandır O zaman pişirme sürecini durdurmak için soğuk suyun altında gezdirin ve iyice süzün

-Paketin üzerindeki pişirme sürelerine dikkat edin Su kaynadıktan sonra makarnayı içine atın Yeniden kaynamaya başladığı andan itibaren süre tutmaya başlayın

-Pişirme sırasında makarnanın tencereye ve birbirine yapışmasını engellemek için ara sıra karıştırın

-Makarnanızın tadı, haşlama suyuna geçeceğinden sos yaparken haşlama suyundan kullanırsanız sosun lezzeti artacaktır

-Makarnayı pişirir pişirmez bekletmeden süzün Süzerken kayganlığını yitirmeyecek kadar nemli bırakırsanız, sos makarnaya daha iyi karışır

-Sade makarnayı daha lezzetli hâle getirmek için servis yapmadan 5 dakika önce küp şeklinde kesilmiş eritme peynirini 4-5 kaşık beşamel sos ile karıştırın Peyniriniz eridikten sonra servis yapabilirsiniz

-Tencerede kalan soslu makarna ısıtıldığında tencereye yapışır Makarnanın yapışmaması için benmari usûlü ile makarnanızı ısıtabilirsiniz

-Makarnanın haşlama suyuna 1-2 baş soğan, havuç vb sebzeler eklerseniz daha lezzetli olacaktır

-Makarnaya katacağınız kabaklar makarnanın lezzetini arttıracaktır Bu, aynı zamanda kabak sevmeyen çocuklarınıza kabak yedirmenin iyi bir yoludur

-Makarnayı hazırlamadan önce kısa bir süre için fırına verirseniz makarnanız dağılmaz ve tane tane olur

-Makarnayı hazırlarken yüksek ateşte haşlayın

-Tuzu, su kaynadıktan sonra ilâve edin Tuzu, kaynamadan atmanız suyun kaynama süresini geciktirir

-Eğer tuz diyetiniz varsa, yarım limon kullanabilirsiniz

-Artan haşlanmış makarnalarınızı börek yapımında kullanıp değerlendirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.