![]() |
Kurban Etinin Yeşillenmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Etinin Yeşillenmesietlerin yeşillenmesi - kurban eti nasıl saklanır - dondurucuda kurban etinin saklanması - kurban eti ne zaman buzdolabına konmalıKesilen kurban etlerinin saklanmasının ve kullanılmasının insan sağlığı açısından oldukça önemli ![]() Etlerin kesim sıcaklığındayken buzdolabına yerleştirilmemesi gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Uygun koşullarda dondurucuya koyulan etin uzun süre saklanabilir ![]() ![]() ![]() Bu nedenle çözdürülen etin tekrar dondurulmaması gerekir ![]() ![]() ![]() Kurban etinin direkt buzdolabına atıldığında lastik gibi sertleşme olur ![]() ![]() Daha sonra güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin beklenmesinde yarar var ![]() ![]() ![]() Kurbanlık etlerin henüz kesim sıcaklığındayken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmaması gerekiyor ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|