ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kurban Etinin Yeşillenmesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177258)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:49 AM

Kurban Etinin Yeşillenmesi
 
etlerin yeşillenmesi - kurban eti nasıl saklanır - dondurucuda kurban etinin saklanması - kurban eti ne zaman buzdolabına konmalıKesilen kurban etlerinin saklanmasının ve kullanılmasının insan sağlığı açısından oldukça önemli.


Etlerin kesim sıcaklığındayken buzdolabına yerleştirilmemesi gerekiyor.Buzdolabının ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmiyor. Bu nedenle, etin hava almayan kısımlarında kısa sürede bozulma, kokuşma, hatta yeşillenme görülebiliyor. Etin yeşillenme görülen kısımlarının kesinlikle tüketmemesi gerekiyor.


Uygun koşullarda dondurucuya koyulan etin uzun süre saklanabilir.Derin dondurucuda eksi 18 derecede uzun süre saklanabilen etler, eksi 2 derecede en fazla bir hafta bekleyebilir. Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmalarının birtakım mikroorganizmaların üremesine neden olur.


Bu nedenle çözdürülen etin tekrar dondurulmaması gerekir. Hemen pişirilmeli. Kurban etlerinin bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanması gerekiyor.


Kurban etinin direkt buzdolabına atıldığında lastik gibi sertleşme olur.Et yerine kas yememek için etleri parçalar halinde temiz kaplara koymak sağlık açısından gerekli.


Daha sonra güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin beklenmesinde yarar var. Bu süre 5-6 saati geçmemeli. Son olarak et buzdolabına kaldırılmalı.


Kurbanlık etlerin henüz kesim sıcaklığındayken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmaması gerekiyor.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.