![]() |
Taze Çökelek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Çökelek Nasıl Yapılırevde çökelek yapımı - ev yapımı çökelek - çökelek tarifiMalzemeler : 1 Kg Ekşimiş Yoğurt ya da Süt 1 Yemek Kaşığı Tereyağı Tuz Hazırlanışı : Yoğurdunuzu ya da sütünüzü mümkünse teflon kaplı bir tencereye alarak çok kısık ateşte pişirin ![]() ![]() Kaynayıp yavaş yavaş kesilmeye ve topaklanmaya başlarken eğer üzerinde köpük oluşursa kaşığınız ile bu köpükleri alın ![]() ![]() Çökeleğiniz iyice topaklandığında ve sertleştiğinde ince tel eleğe alarak suyunu süzün ![]() ![]() Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda taze olarak, isterseniz böreklerinizde kullanabilirsiniz ![]() alıntı Kuru Çökelek Evde Çökelek Nasıl Yapılır Çökelek Yapmak Çökelek Yapımı |
![]() |
![]() |
|