![]() |
Taze Çökelek Nasıl Yapılır
evde çökelek yapımı - ev yapımı çökelek - çökelek tarifiMalzemeler :
1 Kg Ekşimiş Yoğurt ya da Süt 1 Yemek Kaşığı Tereyağı Tuz Hazırlanışı : Yoğurdunuzu ya da sütünüzü mümkünse teflon kaplı bir tencereye alarak çok kısık ateşte pişirin. Bu esnada tahta bir kaşıkla arada bir karıştırabilirsiniz. Kaynayıp yavaş yavaş kesilmeye ve topaklanmaya başlarken eğer üzerinde köpük oluşursa kaşığınız ile bu köpükleri alın. Dilerseniz bu aşamada biraz tuz ve tereyağı ilavesi de yapabilirsiniz. Çökeleğiniz iyice topaklandığında ve sertleştiğinde ince tel eleğe alarak suyunu süzün. Daha sonra tekrar tencereye alarak kalan suyunu da buharlaştırmak için karıştırarak pişirin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda taze olarak, isterseniz böreklerinizde kullanabilirsiniz. alıntı Kuru Çökelek Evde Çökelek Nasıl Yapılır Çökelek Yapmak Çökelek Yapımı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.