Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, kavurmanın, noktaları, püf

Helva Kavurmanın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva Kavurmanın Püf Noktaları



helva nasıl yapılır - helva nasıl kavrulur - un helvası nasıl yapılır - irmik helvası yapımıHelva dediğiniz zaman mutfakta yaptığımız irmik ve un helvalarıdır


Helvayı iyi kavurabilirseniz iyi helva yapıyorsunuz demektir


Çünkü en dikkat isteyen kısmı kavurma kısmıdır


Ateşi biraz hızlandırsanız kehribar gibi sararması lâzımken kurşuni bir renk alır


Bu bakımdan dikkatle ve ağır ateşte helvayı kavurmalısınız


Helvada su yerine süt kullanmak daha iyidir Yokluğu halinde yarı süt yarı su olabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.