ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Helva Kavurmanın Püf Noktaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177174)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:03 AM

Helva Kavurmanın Püf Noktaları
 
helva nasıl yapılır - helva nasıl kavrulur - un helvası nasıl yapılır - irmik helvası yapımıHelva dediğiniz zaman mutfakta yaptığımız irmik ve un helvalarıdır.


Helvayı iyi kavurabilirseniz iyi helva yapıyorsunuz demektir.


Çünkü en dikkat isteyen kısmı kavurma kısmıdır.


Ateşi biraz hızlandırsanız kehribar gibi sararması lâzımken kurşuni bir renk alır.


Bu bakımdan dikkatle ve ağır ateşte helvayı kavurmalısınız.


Helvada su yerine süt kullanmak daha iyidir. Yokluğu halinde yarı süt yarı su olabilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.