![]() |
Dananın Bölümleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dananın Bölümlerietin bölümleri - dananın neresinden hangi yemek yapılır - şiş etin neresinden yapılır - pirzola etin neresinden yapılır - haşlama dananın neresinden yapılır - rosto dananın neresinden yapılır - dana etinin hangi bölümünden hangi yemek yapılır ![]() Gerdan: Haşlama, söğüş Kürek: Parça, kuşbaşı Kol: Kuşbaşı, kıyma İncik: Haşlama Ayak: Paça, et suyu Pirzola: Izgara, tava Kontrfile: Izgara, fırın, Bonfile: Izgara, döner Fileto: Haşlama, söğüş Parça, kuşbaşı Kaburga: Köftelik kıyma Boşluk: Yemeklik kıyma Sokum: Izgara (şiş, biftek) Tranç: Haşlama (biftek) Nuar: Izgara (rosto, şiş) Kontrnuar: Haşlama (rosto) Yumurta: Haşlama (rosto, biftek) |
![]() |
![]() |
|