ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dananın Bölümleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177061)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:22 AM

Dananın Bölümleri
 
etin bölümleri - dananın neresinden hangi yemek yapılır - şiş etin neresinden yapılır - pirzola etin neresinden yapılır - haşlama dananın neresinden yapılır - rosto dananın neresinden yapılır - dana etinin hangi bölümünden hangi yemek yapılır


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Gerdan: Haşlama, söğüş

Kürek: Parça, kuşbaşı

Kol: Kuşbaşı, kıyma

İncik: Haşlama

Ayak: Paça, et suyu

Pirzola: Izgara, tava

Kontrfile: Izgara, fırın,

Bonfile: Izgara, döner

Fileto: Haşlama, söğüş

Parça, kuşbaşı

Kaburga: Köftelik kıyma

Boşluk: Yemeklik kıyma

Sokum: Izgara (şiş, biftek)

Tranç: Haşlama (biftek)

Nuar: Izgara (rosto, şiş)

Kontrnuar: Haşlama (rosto)

Yumurta: Haşlama (rosto, biftek)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.