![]() |
Fırında Et Pişirme Isısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Et Pişirme Isısıfırında et pişirilmesi - fırının derecesi - fırında et nasıl pişirilir - et pişirmenin püf noktası Fırında et, tavuk gibi gıdalar pişirilirken, termostat ayarı başlangıçta mutlaka yüksek olmalıdır (250°C civarı) ![]() Daha sonra, yiyecek kızarmaya başlarken sıcaklık 150 ila 170°C'ye düşürülerek pişirmeye devam edilmelidir ![]() Et türü yiyecekler, pişme başlangıcında, soğuk veya ılık fırına verilirse, etin içindeki özsu dışarı akarak yiyeceğin tadını ve besin değerini düşürür ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|