![]() |
BAKLALI ENGİNAR |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BAKLALI ENGİNARHazırlık : 30 dak ![]() ![]() 1½ Kg Taze Bakla 8 adet küçük Enginar 2 adet Limonun Suyu 1 su bardağı Beyaz Şarap 15 sap Arpacık Soğanı 1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam) 4 adet Büyük Domates Tuz, Karabiber Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer ![]() Malzemeler ; 4 kişi için Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın ![]() ![]() Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın ![]() Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin ![]() ![]() Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Domatesleri ve baklaları enginarlara katın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|