ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   BAKLALI ENGİNAR (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176993)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:01 AM

BAKLALI ENGİNAR
 
Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 30 dak.
1½ Kg Taze Bakla
8 adet küçük Enginar
2 adet Limonun Suyu
1 su bardağı Beyaz Şarap
15 sap Arpacık Soğanı
1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
4 adet Büyük Domates
Tuz, Karabiber
Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer.

Malzemeler ; 4 kişi için Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.

Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.

Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin.

Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra dörde bölün.

Domatesleri ve baklaları enginarlara katın. Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.