Karides Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides GüveçMalzemeler 7 Adet karides (dondurulmuş) 1 Adet domates (küp şeklinde doğranmış) 3 Adet mantar (ince doğranmış) 1 Adet sivri biber (ince doğranmış) 1 Diş sarmısak (kıyılmış) 1 Çay kaşığı light tereyağ 1 Çorba kaşığı su 1 Çorba kaşığı light rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Karabiber 1 Adet küçük güveç Yapılışı : Kalın dipli bir tavada yağı eritin Domates, biber, mantar, sarmısak, tuz ve k biberi ekleyerek bir kaç dakika sote edin Daha sonra sebzeleri güveç içerisine alın Üzerine karidesleri yerleştirin Orta dercede, önceden ısıtılmış fırında 3-4 dakika pişirin Fırından çıkartmadan önce üzerine peynirleri serpiştirin Peynirler kızarıncaya kadar fırında bekletin Sıcak olarak servis yapın |
|
|
|