Yoğurtlu Pazı Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Pazı SarmasıYoğurtlu Pazı Sarması Tarifi - Yoğurtlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Pazı Sarması Malzemeleri 12 adet orta büyüklükte payı yaprağı 1 adet dolmalık kırmızı biber 30 gr ayçiçeği içi50 gr kırmızı soğan1/2 demet maydanoz 100 gr taze krem peyniri100 gr süzme yoğurt40 gr galete unu3 adet yumurta sarısı 300 ml sebze suyu30 ml krema10 gr nişastaTuz Pazıları temizleyin, sert kısımları kesin Kaynar tuzlu suda bir süre haşlayın Biberi küp doğrayın Ayçekirdeklerini yağsız tavada kavurun Soğanı soyun ve dilimlere kesin Maydanozu ince kıyın Peyniri süzme yoğurt, ayçekirdekleri, maydanozun yarısı, galeta unu, yumurta sarıları, küp doğranmış biber ve tuz ile karıştırın Her yaprağa harçtan koyarak dolma gibi sarın![]() Sebze suyunu, kremayı, soğanı, bir tencerede kaynatın Sarmaları yerleştirin ve 8-10 dakika pişirin Dolmaları dikkatlice çıkarın Yemeğin suyunu bir taşım kaynatın ve soğuk suda erimiş nişasta ile karıştırarak sos elde edin Kalan maydanozları ekleyin Tuz, biber ekin Dolmayı sos ile servis yapın![]() |
|
|
|