![]() |
Yoğurtlu Pazı Sarması
Yoğurtlu Pazı Sarması Tarifi - Yoğurtlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Pazı Sarması Malzemeleri
12 adet orta büyüklükte payı yaprağı 1 adet dolmalık kırmızı biber 30 gr. ayçiçeği içi 50 gr. kırmızı soğan 1/2 demet maydanoz 100 gr. taze krem peyniri 100 gr. süzme yoğurt 40 gr. galete unu 3 adet yumurta sarısı 300 ml. sebze suyu 30 ml. krema 10 gr. nişasta Tuz Pazıları temizleyin, sert kısımları kesin. Kaynar tuzlu suda bir süre haşlayın. Biberi küp doğrayın. Ayçekirdeklerini yağsız tavada kavurun. Soğanı soyun ve dilimlere kesin. Maydanozu ince kıyın. Peyniri süzme yoğurt, ayçekirdekleri, maydanozun yarısı, galeta unu, yumurta sarıları, küp doğranmış biber ve tuz ile karıştırın. Her yaprağa harçtan koyarak dolma gibi sarın. Sebze suyunu, kremayı, soğanı, bir tencerede kaynatın. Sarmaları yerleştirin ve 8-10 dakika pişirin. Dolmaları dikkatlice çıkarın. Yemeğin suyunu bir taşım kaynatın ve soğuk suda erimiş nişasta ile karıştırarak sos elde edin. Kalan maydanozları ekleyin. Tuz, biber ekin. Dolmayı sos ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.