Körili Türlü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili TürlüKörili Türlü Tarifi - Körili Türlü Yapılışı - Körili Türlü Nasıl Yapılır - Körili Türlü Malzemeleri 4 kişilik gerekli malzeme: 500 gr karnabahar 2 adet havuç 1 adet büyük kereviz 3 adet kabak 1 adet kırmızı soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kimyon 1 tutam zencefil 1 tutam safran 2,5 kepçe su 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Bir tutam dereotu Karnabaharın çiçeklerini ayırın Yıkayıp süzün Temizlenmiş havuç ve kabakları küp şeklinde doğrayın Yapraklarını ayırdığınız kerevizleri soyup ince ince dilimleyin![]() Kıyılmış soğanı tavaya koyun Yağ ve 2 kepçe su ilave edip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin Gerektikçe su ilave edebilirsiniz Havuç ve kerevizi ilave edin 5 dakika sonra kabak ile karnabaharı ilave edin![]() Domates salçasını 1 kaşık su ile sulandırın Baharatı ilave edin Sebzelere katıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|