ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Körili Türlü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176854)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:24 AM

Körili Türlü
 
Körili Türlü Tarifi - Körili Türlü Yapılışı - Körili Türlü Nasıl Yapılır - Körili Türlü Malzemeleri

4 kişilik gerekli malzeme:

500 gr karnabahar

2 adet havuç

1 adet büyük kereviz

3 adet kabak

1 adet kırmızı soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 tutam zencefil

1 tutam safran

2,5 kepçe su

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Bir tutam dereotu


Karnabaharın çiçeklerini ayırın. Yıkayıp süzün. Temizlenmiş havuç ve kabakları küp şeklinde doğrayın. Yapraklarını ayırdığınız kerevizleri soyup ince ince dilimleyin.

Kıyılmış soğanı tavaya koyun. Yağ ve 2 kepçe su ilave edip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Gerektikçe su ilave edebilirsiniz. Havuç ve kerevizi ilave edin. 5 dakika sonra kabak ile karnabaharı ilave edin.

Domates salçasını 1 kaşık su ile sulandırın. Baharatı ilave edin. Sebzelere katıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.