Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, ispanak, mantarlı, soslu

Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak







İçindekiler


500 gram ıspanak


100 gram mantar


1 adet soğan


sıvı yağ

Beşamel sos için

1,5 su bardağı süt


4 yemek kaşığı zeytinyağı


2 çorba kaşığı un


500 gram kaşar peynir

Hazırlanışı


Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir


Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur


Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur


Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir


Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür


En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir


Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.