Kışa Veda Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kışa Veda ÇorbasıMalzemeler : 1 su b nohut 1 su b buğday 200 gr kuzu eti 1 soğan Tereyağı Toz kırmızı biber nane Su Terbiyesi için: 1 kase yoğurt 1 çorba k un Soğuk su Hazırlanışı : Minik doğranmış eti sıvıyağda kavurun Daha sonra üzerine nohut ve buğday ekleyip biraz daha kavurun Suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın Bunun için yoğurt, un ve soğuk suyu çırpın Kaynayan sudan üzerine biraz ekledikten sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin Çorba pişerken sokarecini hazırlayın Bunun için bir tavada tereyağını eritin Üzerine soğan, toz kırmızıbiber ve nane ekleyerek kavurun Pişen çorbanın üzerine sokarecini gezdirerek servis yapın afiyet olsun |
|